σοβατισμα τιμεσεικονα σοβατισματος

Το σοβατισμα είναι μια από τις πιο οικονομικές εργασίες που θα χρειαστούμε για το σπίτι μας, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι βασικός μας γνώμονας πρέπει να είναι το κόστος και μόνο. Αντιθέτως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε σε μια προσιτή τιμή να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, επιλέγοντας ποιοτικά υλικά αλλά και εξειδικευμένους σοβατζηδες.

Σε αυτό ακριβώς το θέμα θα προσπαθήσουμε να σας καθοδηγήσουμε σε αυτή την ενότητα, παρουσιάζοντας το κόστος και τις τιμες για σοβατισμα, αλλά και σημεία που πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή. Βέβαια να αποσαφηνίσουμε πως οι τιμές που θα παρουσιάσουμε παρακάτω δεν είναι τιμές που προσφέρει η εταιρεία μας, αλλά οι μέσες ενδεικτικές τιμές της αγοράς. Άλλωστε εμείς δεν είμαστε τεχνική εταιρεία, αλλά η κορυφαία πλατφόρμα εύρεσης οικοδομικών συνεργείων.

Για να βρείτε τέτοια συνεργεία, που έχουν εμπειρία στα σοβατισματα αλλά ταυτόχρονα είναι και οικονομικά προσιτά, η καλύτερη επιλογή σας είναι η πλατφόρμα μας! Αναζητήστε στον κατάλογο του myConstructor τον επαγγελματία που χρειάζεστε, συγκρίνετε τιμές σχετικά με σοβατισμα ανάμεσα σε συνεργεία που αξιολογήθηκαν για τις υπηρεσίες τους από προηγούμενος πελάτες όπως εσείς. Έτσι από την άνεση και την ευκολία του υπολογιστή σας θα έχετε πραγματοποιήσει την πιο αποτελεσματική έρευνα αγοράς σχετικά με συνεργεία για σοβατισμα.

 


Ξεκινώντας λοιπόν την ανάλυση για τις τιμες σοβατισματος, να αναφέρουμε πρώτα ότι σημαντικό ρόλο παίζει το πως θα γίνει η επιμέτρηση της επιφάνειας στην οποία θα γίνει το σοβατισματα. Πρέπει εξαρχής να έχετε συμφωνήσει με τον σοβατζη αν το κόστος θα αφορά φατούρα ή με τα υλικά, αν η επιμέτρηση θα είναι σεντόνι ή θα αφαιρεθούν τα ανοίγματα, καθώς επίσης και τι γίνεται με στηθαία, σκοτίες, γωνίες, λαμπάδες κλπ.

Αρκετά σημαντικό είναι επίσης να συμφωνηθεί εξαρχής αν στην τελική τιμή περιλαμβάνεται και ο καθαρισμός του χώρου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, καθώς και η τοποθέτηση των σκαλωσιών στην αρχή - αν και εφόσον χρειαστούν. Το κόστος της σκαλωσιάς έχετε υπόψη πως κυμαίνεται στα 3-4€/m², ενώ πρέπει εξαρχής να έχετε συμφωνήσει και σε ένα χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο στις τιμές για σοβατισμα είναι αν οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με το χέρι ή ο σοβας θα μπει με μηχάνημα (πρέσα), ενώ καλό είναι εξαρχής να έχει γίνει συζήτηση για τα ένσημα που πιθανόν θα χρειαστούν για τις εργασίες του συνεργείου. Τέλος πρέπει σε κάθε περίπτωση να γίνει συμφωνία και για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν και για να είναι καλυμμένες και οι δύο πλευρές, καλό είναι όλα τα παραπάνω να αναφέρονται ρητά και λεπτομερώς σε συμφωνητικό, που θα υπογράψουν αμφότεροι πριν την έναρξη των εργασιών.

Αν κανονίσετε όλα τα προαναφερθέντα, τα πράγματα είναι λίγο πολύ απλά, μιας και οι τιμές για σοβατισμα είναι σε γενικές γραμμές στάνταρ, αφού δύσκολα θα συναντήσετε μεγάλες διακυμάνσεις. Όσον αφορά το κόστος εργασίας, ένα σοβατισμα σε τρία χέρια - όπως συστήνεται - θα στοιχίσει περίπου 3-4€/m² + φπα. Οι τιμές αυτές αφορούν κανονικά έργα και όχι μερεμέτια (δηλαδή δεν αφορούν μιρκοεργασίες) και αφορούν κυρίως τιμές Αθήνας, καθώς σε πιο απομακρυσμένες περιοχές τα κόστη ενδέχεται να είναι υψηλότερα.

Όσον αφορά το κομμάτι των υλικών, παίζει ρόλο το είδος του σοβα που θα επιλέξετε και για τον οποίο μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες πατώντας εδώ. Αν πάντως προτιμήσετε τον παραδοσιακό σοβα, τότε το κόστος του συνόλου των υλικών για τις τρεις στρώσεις θα κυμανθεί περίπου στα 3-4€/m². Από την άλλη αν διαλέξετε έτοιμους σοβαδες το κόστος θα είναι σίγουρα μεγαλύτερο έως και διπλάσιο, αλλά βεβαίως συνήθως οι έτοιμοι έχουν κάποιες επιπλέον ιδιότητες.

Εκτός αυτού όμως οι έτοιμοι σοβαδες θα χρειαστούν λιγότερο κόπο από το συνεργείο για ανάμειξη και δημιουργία του υλικού. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο ότι θα οδηγήσει σε μικρότερο κόστος εργατικών, είναι και πάλι καθαρά βασισμένο στο τι έχετε κανονίσει εξαρχής. Για αυτό πρέπει να είστε σαφείς και συγκεκριμένοι, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στην πορεία.

Συνοψίζοντας πάντως σε γενικές γραμμές οι τιμές για σοβατισμα με υλικά και εργασία κυμαίνονται περίπου στα 6,5-7,5€/m² αν επιλέξετε παραδοσιακό σοβα, ενώ για έτοιμους σοβάδες ενδέχεται να φτάσει τα 8-10€/m², ανάλογα πλέον και με το είδος του έτοιμου σοβα που θα επιλέξετε.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα πάντως, πιο σημαντικό από το τελικό κόστος της εργασίας σας είναι να γίνει σωστά και να μην έχετε αστοχίες και κακοτεχνίες. Για να το επιτύχετε αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επιλογή του συνεργείου, ώστε να επιλέξετε έναν έμπειρο σοβατζή που να έχει γνώσεις στο κομμάτι αυτό και να σας καθοδηγήσει σωστά σε ότι απορίες πιθανόν έχετε.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ
ΓΙΑ ΣΟΒΑΤΙΣΜΑ

 

Εικόνα με αξιολογήσεις συνεργείων

 

 

Σε κάθε περίπτωση πάντως η καλύτερη επιλογή σας για να βρείτε τον καταλληλότερο επαγγελματία για σοβατισμα είναι η πρωτοπόρα πλατφόρμα του myConstructor.gr. Αναζητήστε στον κατάλογο επαγγελματιών για σοβατισμα, συγκρίνετε τιμές και αξιολογήσεις από τους πλέον αξιόπιστους και οικονομικούς επαγγελματίες του κλάδου, όπου και αν βρίσκεστε σε όλη την Ελλάδα! Έτσι θα πραγματοποιήσετε την πιο ολοκληρωμένη και αποδοτική έρευνα αγοράς, από την άνεση του υπολογιστή σας.

 


Κάπου εδώ ολοκληρώνεται η ενότητα σοβατισμα τιμες, όπου αναλύσαμε τα κόστη. Για να έχετε όμως μια πληρέστερη εικόνα σας συνιστούμε να επισκεφθείτε και τις ενότητες σοβας και σοβατισμα. Εκεί θα βρείτε αρκετές χρήσιμες πληροφορίες και λεπτομέρειες που πιθανόν οι περισσότεροι αγνοείτε, οι οποίες σίγουρα θα σας φανούν αρκετά χρήσιμες.